Srbija nadigrala oslabljenu Sloveniju

Adecco kup

Srbija nadigrala oslabljenu Sloveniju

M. Skaka

Nakon što su izgubili od Bosne i Hercegovine, a onda savladali Hrvatsku, reprezentativci Slovenije večeras su na svom terenu poraženi od Srbije u okviru Adecco kupa.

Slovenci su na Adecco kupu nastupili bez većine najboljih igrača Jake Lakoviča, Erazema Lorbeka, Bene Udriha, Gorana Dragića, te Mirze Begića i nisu mogli dugo parirati raspoloženim Srbijancima.

Gosti su susret prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili sa 10 poena razlike i otišli na velikih +15, da bi do kraja susreta Slovenci samo uspjeli smanjiti prednost, ali ne i ozbiljnije zaprijetiti izabranicima Dude Ivkovića.

Posljednji susret Adecco kupa igraće Bosna i Hercegovina protiv Hrvatske od 20.45.


SLOVENIJA - SRBIJA 75:80
(17:19, 17:20, 16:26, 25:15)
Slovenija: Rupnik, Rojc 6, E. Murić 2, Blažič 11, Nachbar 2, Zagorc, Zupan 7, Vidmar, Balažič 13, D. Lorbek 9, Krušič 7, Dragić 18.
Srbija: Teodosić 2, Tepić 7, Rašić 8, Bjelica 7, Ilić 4, Andrušić 2, Erceg 5, Mačvan 8, Nedović 15, Štimac 6, Lučić 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.