Srbija nakon preokreta u polufinalu

Presudila serija 11:0

Srbija nakon preokreta u polufinalu

M. Maksimović

Košarkašice Srbije prve su izborile nastup u polufinalu Eurobasketa. U meču četvrtfinala Srbija je pobjedila Italiju 85:79 nakon velikog preokreta.

Tri i pol minute prije kraja treće četvrtine, Italija je imala lijepih 61:54, ali je Srbija do predaha došla na -1. Novu priliku da definitivno prelomi utakmicu, Talijanke imaju u završnici. Dvije minute prije kraja, Srbija je bila na -5, 74:79.

Milica Dabović je uvezala pet poena, Talijanke nisu mogle poentirati do kraja utakmice. Srbija je serijom 11:0 izborila polufinale. Jelena Milovanović je u bila najefikasnija u pobjedničkoj selekciji sa 21 poenom, dok je na drugoj strani poen više ubacila Giorgia Sottana

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.