Xhaka je na terenu do maksimuma isprovocirao Srbe, a onda su krenula užasna skandiranja sa tribina

Nimalo lijepo za čuti

Xhaka je na terenu do maksimuma isprovocirao Srbe, a onda su krenula užasna skandiranja sa tribina

Esmer Oštraković

Reprezentacija Srbije sinoć je igrača ključnu utakmicu u borbi za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru, a protivnik je bila selekcija Švicarske. Bolji su nakon devedeset minuta bili Švicarci, te su izborili prolaz dalje, dok Srbija ide kući.

Krenulo je sjajno za Švicarce koji su prvi stigli do vodstva, ali Srbija sa dva brza gola uspijeva da preokrene rezultat.

Izgledala je tada Srbija jako dobro na terenu, te je malo ko mogao očekivati da će Švicarci uspjeti doći do preokreta na ovoj utakmici i prolaska u osminu finala.

Ipak, Švicarci nisu odustajali, te su uspjeli postići dva gola i tako ostvariti pobjedu od 3:2 koja im je bila dovoljna za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Sama utakmica bila je prepuna raznih prepucavanja na terenu između nogometaša Srbije i Švicarske, ali i raznih stvari koje su dolazile sa klupe Srbije.

Vlahović je, čini se, odlučio prvi da krene sa provociranjem i to nakon postignutog gola kada je uradio neprimjerenu gestikulaciju.

Oglasi

On se tada okrenuo prema klupi Švicarske i uhvatio se za međunožje, a sve su primjetili nogometaši Švicarske.

Na sve mu je u drugom poluvremenu odgovorio Granit Xhaka. Naime, poznat je nogometaš Arsenala kao veoma prgav igrač, a to je pokazao i sinoć.

Nakon kratke prepirke sa igračima Srbije koji su se zagrijavali pored aut linije Xhaka je uradio istu stvar kao i Vlahović u prvom poluvremenu.

Dosta burno su na to reagovali igrači Srbije koji su krenuli prema njemu, a onda su se u sve umiješali i navijači Srbije.

Krenuli su povici upućeni Xhaki i još nekim nogometašima reprezentacije Švicarske, koji nisu bili nimalo lijepi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ubi, ubi, ubi šiptara", odzvanjalo je stadionom na kojem se igrala utakmica između Srbije i Švicarske.

Video skandiranja navijača Srbije možete pogledati OVDJE.

Top Komentari

Husrefbeg22
Xhaka = heroj albanske nacije i svih demokrata. Sta je trebao da pusti da ga tuku. Odupro se krkanima
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi