Srbija preko Italije do Svjetskog prvenstva

Srbija preko Italije do Svjetskog prvenstva

Adnan Beganović

Košarkaška reprezentacija Srbije igrat će na narednom Svjetskom prvenstvu. Naime, u susretu za 7. mjesto na Eurobasketu koje vodi na Svjetsko prvenstvo, Srbija je savladala Italiju (76:64).

Izabranici Dušana Ivkovića sjajno su otvorili suret i nakon prve četvrtine imali su prednost od 16 poena (27:11), koju su do kraja uspjeli sačuvati.

Srbiju su do pobjede vodili Krstić sa 17, te Nedović, Bjelica i Marković sa po 12 poena, s tim da je Bjelica imao i deset skokova. S druge strane kod Italije su najefikasniji bili Datome sa 19, te Gentile sa 14 poena.

Evropsko prvenstvo, susret za 7. mjesto:
Srbija - Italija 76:64

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti