Srbija savladala Rumuniju
Mladen Bojinović

Naredni protivnik BiH se priprema za SP

Srbija savladala Rumuniju

M. Maksimović

Naredni protivnik reprezentacije BiH u kvalifikacijama za EP 2010. godine, selekcija Srbije se trenutačno priprema za nastup na SP naredne godine u Hrvatskoj.

U sklopu priprema, ali i u okviru manifestacije "Dani rukometa" Srbija je savladala Rumuniju 40:38.
Utakmica je odigrana u Pioniru, a najefikasniji u pobjedničkom sastavu  Mladen Bojinović je postigao 10 golova, Marko Vujin  6, a Uroš Vilovski 5.

Ove dvije reprezentacije će igrati ponovo danas u Nišu, a selekcija Srbije je još uvijek nekompletna jer selektor Jovica Cvetković dolazak igrača iz Španije i Nemačke očekuje tek 2. januara.
kao što je poznato od ranije, naša reprezentacija će protiv Srbije svoju prvu utakmicu igrati 18. marta a drugu tri dana kasnije.

U susretu protiv Rumunije, Srbija je nastupila u sljedećem sastavu: Stanić, Kojić 2, Ćuruvija 4, Rnić 1, Vujin 6, Nikčević, Stojanović 1, Vilovski 4, Bojinović 10, Marković 3, Pejanović, Prodanović 2, Anđelković 2, Beljanski 1, Ćorović 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.