Srbija se donekle iskupila
Srbija slavila protiv Makedonije

Rukometno SP u Hrvatskoj

Srbija se donekle iskupila

Rukometna reprezentacija Srbije donekle se iskupila za težak poraz u prethodnom kolu od Poljske, u Grupi II Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Danas su Cvetkovićevi izabranici sa 32:28 nadigrali Makedoniju u meču koji se praktično igrao za prestiž. Tako su “crveni” drugu fazu takmičenja okončali sa 5 bodova i u zavisnosti od ostala dva meča grupe u četvrtak će razigravati za plasman od 5. do 12. mjesta.
Makedonija je ostala na dva osvojena boda, ali je i sam prolazak u narednu rundu SP-a veliki uspjeh za selekciju koja u svojim redovima ima jednog Kirila Lazarova, možda i najboljeg strijelca na planeti.
Makedonci su bolje odigrali prvo poluvrijeme, ali su na odmoru ipak imali samo gol prednosti (16:15). U nastavku su naše istočne komšije serijom 6:1 došle do sigurnog vodstva (23:17) koje nisu ispuštali do kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.