Srbija u drugom, Hrvatska četvrtom šeširu
Luis Scola je s Argentinom jedan od nositelja

Mundobasket 2010

Srbija u drugom, Hrvatska četvrtom šeširu

Nakon što je  objavila imena četiri reprezentacije koje su dobile pozivnice za SP naredne godine u Turskoj FIBA je sinoć odredila i nositelje grupa, kao i jakosne grupe za ždrijeb koji će biti održan u utorak u Istanbulu.

Nositelji grupa su SAD, Argentina, Španija i Grčka, u drugoj jakosnoj grupi se nalaze Turska, Francuska, Srbija i Slovenija, a u trećoj Brazil, Portoriko, Kanada i Australija.

Naši zapadni susjedi Hrvati su zajedno sa Rusijom, Litvanijom i Njemačkom smješteni u četvrtu jakosnu grupu, Kina, Iran, Angola i Novi Zeland su u petoj, dok najslabiju šestu jakosnu grupu čine Jordan, Libanon, Tunis i Obala Slonovače.

Reprezentacije će biti smještene u četiri grupe sa po šest reprezentacija, a četiri najbolje iz svake prolaze u osminu finala, a onda se igra nokaut sistem sve do samog finala.

Ždrijeb grupa biće održan u utorak u Istanbulu, a SP se igra naredne godine u četiri turska grada, Ankari, Istanbulu, Izmiru i Kayseriju, a naslov prvaka brani Španija koja je slavila prije tri godine u Japanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.