Srbija u Osaki nadigrala Japan

Prijateljski meč igrača iz domaćih prvenstava

Srbija u Osaki nadigrala Japan

Edmir Škorić

U Osaki je odigran prijateljski meč igrača sastavljenih iz domaćih prvenstava Japana i Srbije. Gosti su slavili sa uvjerljivih 3:0.

Dragan Mrđa je u četvrtoj minuti pogodio stativu, a desetak minuta kasnije napadač Vojvodine iz Novog Sada pogađa za vodstvo Srbije. Sjajan pas Petrovića, Mrđa izašao sam pred japanskog golmana te sa nekih petnakesta metara pogodio za 0:1.

Pet minuta kasnije Okasaki je propustio stopostotnu šansu za domaći tim, ali je srbijanski golman Brković odbranio. U 30. minuti drugi pogodak gostiju. Ninković je centrirao s desne strane, loše loptu zahvatio Tadić, a onda Mrđa ostao na pet metara ispred japanskog gola te pogodio.

U nastavku nešto slabija igra, sa dosta manje prilika, ali ponovo jedan pogodak. I ovaj put japanski golman je morao po loptu u vlastitu mrežu. Tomić je fantastično izveo slobodni udarac sa oko 25 metara, lopta prošla pored dva loše postavljena igrača u živom zidu te odjela u donjem desnom uglu domaćeg gola.Podsjetimo, i jedni i drugi su igrali sa igračima iz domaćih prvenstava.

Radovan Čurčić je predvodio reprezentaciju Srbije te će sigurno nekoliko igrača iz ovog sastava biti na putu za Južnu Afriku sa najjačim sastavom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti