Srbija uzela zlato, Hrvatska treća

U finalu turnira za rukometašice u Mersinu

Srbija uzela zlato, Hrvatska treća

M. Maksimović

Rukometašice Srbije osvojile su zlato na Mediteranskim igrama u Mersinu, nakon što su u finalu pobjedile Sloveniju 25:19. Najzaslužnija za pobjedu Srbije bila je Jovana Stoiljković koja je postigla sedam golova, od čega pet u drugom poluvremenu kada je utakmica i odlučena.

Na otvaranju drugog dijela Živković i Cvijić su postigle po jedan gol, dva je dodala Stoijlković za vodstvo Srbije 17:13.Do 50 minute Slovenke su postigle tek pet golova, pa je prednost Srbije narasla na nedostižnih 21:16. To drugo poluvrijeme rukometašice Srbije dobile su pet golova razlike. Selekciji Slovenije nije pomoglo ni pet golova Tamare Mavšar ni 11 odbrana Miše Marinček.

Treće mjesto pripalo je Hrvatskoj koja je savladala Crnu Goru 25:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.