Srbijanski trener dobija otkaz zbog rasističkog ispada?

Marko Nikolić uvrijedio svog fudbalera

Srbijanski trener dobija otkaz zbog rasističkog ispada?

Trener ljubljanske Olimpije Marko Nikolić mogao bi dobiti otkaz zbog rasističkog ispada koji je imao za vikend.

Njegov tim je na svom terenu remizirao sa Zavrčom odigravši 1:1 i tako napravio korak unazad u borbi za titulu, a meč je obilježio skandalozan potez srbijanskog stručnjaka.

Tamnoputi fudbaler Olimpije Blessing Eleke bio je na meti nervoznog Marka Nikolića koji je ovog 20-godišnjaka nazvao "crnim idiotom", nakon što se Nigerijac presporo vraćao ka centru terena poslije izjednačujućeg gola njegovog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Kako navode slovenački mediji, vlasnik Olimpije Milan Mandarić ozbiljno razmatra da zbog ovog incidenta uruči otkaz bivšem treneru Partizana, što bi mu bila najteža moguća kazna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi