"Sreća pa igramo protiv San Marina"

Kapiten Sarajeva ne očekuje mlade Zmajeve u pravom izdanju

"Sreća pa igramo protiv San Marina"

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je doputovala u San Marino gdje će sutra protiv istoimene reprezentacije odigrati prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Kenan Handžić, veznjak Sarajeva, ističe da smo imali sreće što na otvaranju igramo protiv ekipe koja je totalni autsajder.

Izabranici selektora Vlade Jagodića odradili su dva treninga u San Marinu, a kapiten Sarajeva ističe da iz tog razloga naša mlada reprezentacija neće pokazati svoj pravi kvalitet u sutrašnjoj utakmici, ali opet očekuje puni plijen.

"Ovdje nam je jako dobro, lijepo je vrijeme. Malo smo umorni od puta, ali nas treneri polako regeneriraju i nadam se da će to sve biti dobro do utakmice. Mislim da nećemo biti u pravom izdanju, jer odradili smo dva treninga zajedno", rekao je Handžić za SportSport.ba, dodavši:

"Ipak, imamo sreće pa ovu prvu utakmicu igramo protiv San Marina, a ne protiv neke jače reprezentacije, jer imali smo zaista malo vremena da se pripremimo. Kalkulacija nema, idemo na pobjedu. Imamo jako dobru ekipu i dobrog selektora, koji je sve posložio i nadam se dobrom rezultatu, a to je naravno samo pobjeda".
Zahvaljujući golu Handžića protiv Veleža Sarajevo je postalo viceprvak. Bordo tim je na Koševu u posljednjem kolu Premijer lige savladao Rođene sa 1:0, dok je Željezničar sa 3:2 poražen na gostovanju od Rudar Prijedora. Tako su komšije zamijenile pozicije kolo prije kraja.

"Najbitnije je da smo izborili Evropu što nam je i bio cilj. Naravno da je to sve ljepše kada smo ispred Željezničara. Nije bitno ko je dao gol protiv Veleža, bitno je da smo pobijedili", dodao je za kraj razgovora 20-godišnji kapiten Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti