Sredojević: Nema kalkulacija, idemo na pobjedu

Trener Borca pred sutrašnji meč sa Slavijom

Sredojević: Nema kalkulacija, idemo na pobjedu

D. Vejo

Fudbaleri Borca će u okviru 27. kola Premijer lige BiH na svom terenu dočekati ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Nakon remija sa Čelikom i pobjede u Prijedoru protiv ekipe Rudara u prošlom kolu, Velikan iz Platonove nagovijestio je bolje dane. Crveno-plavi puni optimizma dočekuju sutrašnji meč sa Slavijom.

"Mi nemamo puno kalkulacija, jednostavno sutrašnja utakmica je ključna kao i ona u Prijedoru što je bila te i svaka naredna utakmica. Tako se ponašamo i mi u stručnom štabu kao i igrači. Samo nam pobjeda ide u prilog kako bi se ravnopravno uključili u borbu za opstanak. Tri boda je jedino što dolazi u obzir. Sa trijumfovom u sutrašnjem meču ravnopravno ulazimo u završnicu prvenstva", rekao je za SportSport.ba šef stručnog štaba Borca, Borče Sredojević.

O očekivanjima pričao je i jedan od najiskunijih igrača crveno-plavih.

"Sve utakmice do kraja su ključne. Svi znamo šta nas čeka i kakav izazov stoji pred nama. Pobjeda nam otvara vrata opstanka. Mada, u slučaju pobjede sutra još uvijek nije sve gotovo jer naša borba traje do zadnjeg kola. Iako su nas svi bili otpisali mi smo pokazali da možemo, utakmica u Prijedoru vratila nas je u život", dodao je iskusni Darko Maletić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sredojević zbog povreda neće moći da računa na Toni Jovića, Armanda Mancea, Borisa Raspudića, Fedora Predragovića te Željka Đokića koji je još ovu utakmicu pod suspenzijom nakon zarađenog crvenog kartona protiv Čelika na svom terenu.

Utakmica između Borca i Slavije igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci sa početkom od 18 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi