Novi trener Borca

Sredojević: Raduje me povratak u Borac

Nakon raskida saradnje sa Aleksandrom Janjićem, FK Borac je u vrlo kratkom periodu pronašao novog trenera. Na užareno mjesto zasjeo je Borče Sredojević, nekadašnji trener u stručnom štabu reprezentacije BiH. 

Iskusni strateg danas je obavio i prvi trening na kojem se upoznao sa igračkim kadrom, a već u srijedu imaće prvi ispit protiv Željezničara u Kupu BiH. 

Svakako da novom treneru Borca neće biti ni malo lako u nastavku sezone, s obzirom da se banjalučki tim nalazi na 12. poziciji tabele sa samo 19 bodova. Do kraja prvenstva ostalo je 10 kola, a za to vrijeme Sredojević će morati napraviti pravo malo čudo kako bi ekipa zadržala status premijerligaša.

"Velika mi je čast što sam ponovo u Borcu, ali takođe i obaveza s obzirom da se klub nalazi u veoma teškoj situaciji. Planovi za naredni period su usmjereni ka opstanku u Premijer ligi BiH. Nadam se da će igrači slijediti moje zahtjeve i zamisli, i ako napravimo kvalitentu interakciju mislim da će biti dobrih rezultata. Već u srijedu nas čeka duel sa Željezničarom. Mnogi kažu da je sve to prerano, međutim mene raduje što je brzo kako igrači ne bi imali vremena da razmišljaju o prethodnoj utakmici. Radi se o jednom jako kvalitetnom protivniku koji je u zimskoj pauzi angažovao nekoliko vrhunskih igrača", izjavio je za SportSport.ba Borče Sredojević, novi trener crveno-plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sredojević je već u jednom navratu vodio Banjalučane i to 2003. godine. Ulogu sefa stručnog štaba obavljao je i u Kozari iz Gradiške, da bi kasnije sjedio na klupi Mladosti iz Apatina, Tabora, Domžala, Zagorja, Primorja i Leotara.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi