Sušićev asistent na press-konferenciji

Sredojević: Siguran sam da će kapiten biti spreman

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u noći sa subote na nedjelju po srednjeevropskom vremenu očekuje druga utakmica grupe F na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a na Areni Pantanal u Cuiabi protivnik Zmajevima biti će reprezentacija Nigerije.

Aktuelni šampioni Afrike su u prvom kolu remizirali sa Iranom odigravši bez golova, a povredu u tom susretu doživio je jedna od jako bitnih igrače ekipe popularnih Super Orlova.

"Oboabona je važan igrač, ali i Yobo je pokazao da je odlična zamjena. Iskusan je igrač i ima mnogo velikih utakmica u nogama. Nigerija je igrala onoliko koliko im je Iran dozvolio. Bilo je to taktičko nadmudrivanje dva selektora," rekao je Sredojević i dodao: 

"Brzi napadi Nigerije nisu došli do izražaja. Pokušali su čak i sa visokim igračima, ali štoperi Irana im nisu dozvolili da naprave nešto više. Oni imaju određene slabosti, a mi ćemo te slabosti pokušati da iskoristimo," rekao je Sredojević. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Što se tiče zdravstvenog biltena u našem taboru, vijesti su obećavajuće, a medicinski tim maksimalno je angažovan kako bi svi Zmajevi bili na raspolaganju selektoru Safetu Sušiću za susret sa Nigerijom koji je itekako bitan za naš tim.

"Doktori rade zaista kvalitetno. Imamo još danas trening i sutra. Siguran sam da će kapiten biti spreman. Svi znamo kakav je njegov voljni momenat i nema sumnje da će istrčati. Kada je Salihović u pitanju ne mogu ništa reći pouzdano, najvažnije je da doktori rade sve što je u njihovoj moći da ih spreme," riječi su Sredojevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti