Srna: Modrić bi osvojio Zlatnu loptu u Španiji

Srna: Modrić bi osvojio Zlatnu loptu u Španiji

Midhat Šljivak

Kapiten reprezentacije Hrvatske Darijo Srna vjeruje kako bi njegov saigrač iz reprezentacije Luka Modrić bio legitmini kandidat za osvajanje Zlatne lopte ukoliko bi prešao u Španiju.

Već danima se špekuliše kako će Modrić napustiti Tottenham i preći u Real Madrid, a Srna vjeruje  kako bi Modrić mnogo napredovao ukoliko bi zaigrao u Španiji.

"On mi je veliki prijatelj i fantastičan je fudbaler. Znam da ga žele Manchester United i Chelsea, no mišljenja sam kako bi igranje u Španiji poboljšalo njegovu igru, čak toliko da bi mogao osvojiti i Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta," rekao je Srna u razgovoru za francuski L'Equipe.

Tottenham od Reala zahtjeva za Modrića cifru od 25 miliona funti i fudbalera Nurija Sahina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije