Srna se vraća fudbalu, ali u potpuno drugačijoj ulozi

Postaje trener?

Srna se vraća fudbalu, ali u potpuno drugačijoj ulozi

Legendarni hrvatski fudbaler Darijo Srna je zbog korištenja nedozvoljenih susptanci pod suspenzijom do 22. augusta 2018. godine, kada se očekuje njegov povratak.

Iako se najavljivalo da će se Srna vratiti da odigra barem još jednu sezonu za svoj Šahtar, čini se da bi moglo doći do preokreta i da će se fudbalu vratiti u jednoj sasvim drugoj ulozi.

Ukrajinski mediji pišu da je Srna odlučio završiti fudbalsku karijeru i da će početi da se bavi trenerskim poslom, te da bi njegov prvi angažman trebao biti u Arsenalu iz Kijeva.

Arsenal je pod vlasništvom Rinata Ahmetova, koji je ujedno i vlasnik Šahtara, pa mnogi baš to vide kao najveću poveznicu Srne i kijevskog kluba u ovoj priči.

Navodno je Darijo Srna veoma blizu dogovora sa Arsenalom, gdje bi prije preuzimanja glavne stolice proveo neko vrijeme na drugoj funkciji s ciljem upoznavanja ekipe koju bi kasnije i preuzeo.

Ako Srnina trenerska karijera bude išla pravim tokom, ne treba iznenaditi ako ga za nekoliko godina vidimo i na klupi Šahtara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije