Osim prema Južnoj Americi, Srna i Shakhtar sve više "gledaju" i prema regionu
ARHIVA - Darijo Srna iz igračkih dana

Crnogorski i hrvatski mladi reprezentativci uskoro u slavnom klubu

Osim prema Južnoj Americi, Srna i Shakhtar sve više "gledaju" i prema regionu

A. Beganović

Iako se Ukrajina već treću godinu suočava sa brutalnom agresijom od strane Rusije, najbolji fudbalski klub iz ove zemlje Shakhtar još uvijek postiže zapažene rezultate u evropskim takmičenjima.

Ostao je Shakhtar i bez doma, odnosno Rusija je u svom zločinačkom pohodu privremeno osvojila Donjeck. Ipak, to nije uništilo snažni ukrajinski duh, a Shakhtar je nastavio sa svojom sportskom politikom koja mu je u prošlosti donijela mnogo rezultata.

I dalje u Shakhtar stižu talentovani fudbaleri, ponajviše iz Južne Amerike, ali sportski direktor i legenda ovog kluba, Dario Srna, u posljednje vrijeme mnogo pažnje posvećuje i mladim fudbalerima sa naših prostora.

Tako su početkom godine na pripreme omladinskih kategorija koje su održane u Turskoj iz Shakhtara pozvani talentovani 14-godišnjak iz Čapljine, Noa Tadić i njegov vršnjak iz Podgorice Luka Vušurović.

A, da su u Turskoj ostavili dobar dojam govore i informacije da su pomenuti fudbaleri pozvani da sa Shakhtarom učestvuju na jednom od najjačih omladinskih fudbalskih turnira na svijetu - MIC Football koji se održava u Španiji, odnosno u tamošnjoj regiji Costa Bravo.

Pored omladinskih selekcija Shakhtara na turniru će između ostalog učestvovati i Atletico Madrid, Sporting Lisabon, Braga, Wolverhampton, a da je učešće na ovom turniru za Tadića i Vušurovića zapravo samo jedna stepenica prema definitivnom odlasku u slavni ukrajinski kllub govori nam i Neven Majić, nekadašnji fudbaler, a danas fudbalski agent.

Oglasi

"Vidite, radi se o mladim fudbalerima koji mnogo obećavaju, ali put do profesionalnog fudbala nije lagan. Noa i Luka su na meti Shakhtara već određeni period. Bili su na pripremama ovog kluba u Turskoj i od tada se prati njihov svaki korak. Veliki klubovi to tako rade i sasvim sigurno će obojica uskoro potpisati ugovore sa ovim klubom", istakao je Majić.

Inače, Noa Tadić je rođen u Čapljini gdje je napravio i svoje prve fudbalske korake. Ipak 2020. godine je došao u Metković, odnosno u Neretvu čiji treneri su prepoznali njegov kvalitet.

U aktulenoj sezoni je odigrao 22 utakmice i pritom je postigao 36 pogodaka, a upisao je i dva nastupa za U-15 reprezentaciju Hrvatske.

S druge strane, Luka Vušurović, nastupa za Budućnost iz Podgorice i crnogorsku U-15 reprezentaciju. Važi za jednog od najvećih talenata crnogorskog fudbala, a u aktuelnoj sezoni je u 19 utakmica postigao 15 pogodaka iako igra za godinu stariju generaciju.

U svakom slučaju legendarni hrvatski fudbaler Shakhtara, a danas sportski direktor ovog kluba Dario Srna, odlučio je da mnogo pažnje posvećuje fudbalerima s naših prostora, a kako nam je potvrđeno, Tadić i Vušurović nisu jedini na koje je "oko bacio" slavni ukrajinski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi