Srna: Svi znaju posljednju želju mog oca, a zato sam ovdje!
Foto: EPA

Kapiten Hrvatske otvorio dušu

Srna: Svi znaju posljednju želju mog oca, a zato sam ovdje!

Kapitena hrvatske reprezentacije Darija Srnu sutrao čekuje najemotivnija utakmica u životu.

Nakon što su Vatreni savladali Tursku sa 1:0, Srna je primio tužnu vijest da je njegov otac preminuo. Fudbaler Šahtara se vratio u domovinu, gdje je prisustvovao očevoj sahrani, nakon čega se vratio u reprezentativni kamp u Francuskoj.

Pred meč sa Češkom, Srna je istakao kako je i dalje potresen i emotivan, ali da je spreman pomoći svojim saigračima na putu ka novoj pobjedi.

"Za mene je ovo vrlo težak trenutak, ali spreman sam. Svi znaju koja je bila posljednja želja mog oca. Htio je da se vratim i da igram za Hrvatsku i zato sam ovdje", započeo je Srna, te nastavio:

"Ovo je najemotivnija utakmica u mojoj karijeri. Prolazim kroz težak period, pa se želim zahvaliti svim saigračima, čelnicia HNS-a, prijateljima i navijačima na velikoj podršci. Moj otac je bio najsretniji kada igram za Hrvatsku i sve što je imao uložio je u mene i moju karijeru. Da nije njega, ne bi bilo ni mene".

Nakon toga, Srna je govorio o reprezentaciji Češke Republike, koju smatra snažnom.

"To je disciplinovana i taktički dobro potkovana ekipa. Očekuje nas vrlo teška utakmica, ali vjerujem u svoj tim. Ovo je Evropsko prvenstvo i ovdje nema favorita. Od čeških igrača najviše cijenim Tomasa Rosickog, koji je njihov Luka Modrić", rekao je Darijo Srna.

Utakmica Hrvatske i Češke Republike igra se sutra u St. Etienneu s početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi