Srpski rukometaš mora u zatvor

Mladen Bojinović osuđen četiri mjeseca zbog namještanja

Srpski rukometaš mora u zatvor

Midhat Šljivak

Srpski rukometaš Mladen Bojinović dobio je kaznu od četiri mjeseca zatvora zbog namještanja utakmica u Francuskoj.

Ovaj 40-godišnjak, koji je još uvijek aktivan na rukometnim parketima, dio je ekipe od 14 članova koji su kažnjeni za namještanje utakmica.

Među njima su braća Karabatić, Luka i Nikola, koji su dobili kaznu od dva mjesecna uvjetno za prevaru iz 2012. godine, te sa po 10.000 eura kazne.

Sud u Montpellieru je odlučio da braća Karabatić dobiju samo uslovnu kaznu, iako je Luka priznao umješanost u kladioničarsku aferu.

Najveću kaznu je dobio Nicolas Gillet. On je proglašen "mozgom operacije" i kažnjen je kao i Bojinović sa četiri mjeseca zatvora, ali i sa 40.000 eura novčane kazne. Bojinović će također kažnjen novčano, a platiće 20.000 eura.

Ostale kazne su također uslovne i novčane.  Issam Tej i Dragan Gajić dobili su 20.000 eura i dva mjeseca uvjetno, Samuel Honrubia 15.000 eura i dva mjeseca uvjetno, a Primož Prošt je prošao sa istom kaznom kao i braća Karabatić. 

Meč koji je bio sumnjiv je odigran 2012. godine, a sastali su se Montpellier i Cesson, kandidat za ispadanje.

Uplata na kvotu 2.9, odnosno na pobjedu autsajdera Cessona na poluvremenu je iznosila 100.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi