Srpskim huliganima zatvorske kazne

Srpskim huliganima zatvorske kazne

Sud u Genovi osudio je četvoricu huligana iz Srbije na višemjesečne zatvorske kazne zbog incidenata na utakmici između Italije i Srbije u Genovi.

Najveću kaznu, 39 mjeseci zatvora, dobio je Ivan Bogdanov. Bogdanov, koji je nosio crnu masku na licu, prije utakmice se popeo na ogradu pored terena, isjekao zaštitnu mrežu i bacio pirotehnička sredstva na teren.

Nikola Kličković osuđen je na tri godine zatvora, Danijel Janjić na dvije godine i osam mjeseci, a Srđan Jovetić na dvije godine i šest mjeseci zatvora, javile su agencije.

Prije utakmice huligani su pravili nerede i u centru Genove. Evropska nogometna federacija (UEFA) susret je registrovala službenim rezultatom 3:0 za Italiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.