St. Etienne razbio prvake

Ligue 1

St. Etienne razbio prvake

Midhat Šljivak

Fudbaleri St. Etiennea savladali su u 24. kolu Ligue 1 aktuelnog prvaka Montpellier sa 4:1, a ovaj susret je više od pola sata bio prekinut zbog teških vremenskih uslova za igru.

Do vodstva je St. Etienne stigao u 13. minuti. Aubameyang je upsolio svog kolegu iz napada Brandaa, koji je pogodio za vodstvo domaćih od 1:0. Novi gol u mreži  Montpelliera viđen je u 29. minuti. Cohade je ovaj put asistent, a Aubameyang je pogodio za rezultat poluvremena od 2:0.

Na otvaranju drugog poluvremena novi gol za domaće. Cohade je ponovo asistent, atrijelac je ovaj put Mollo za unjedljivih 3:0. Već u narednom napadu Cabella smanjuje rezultat na 3:1, da bi u sredinom drugog dijela sudija prekinuo utakmicu zbog teških uslova za igru.

Odmah po nastavku utakmice St. Etinne preko Bodmera povećava rezultat na 4:1, što je bio i konačan rezultat susreta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.