Iz Švicarske nam stiže golčina sezone!

U režiji Lukasa Gortlera

Iz Švicarske nam stiže golčina sezone!

Haris Zilić

Ekipa St Gallena, izborila je plasman u polufinale Kupa Švicarske.

U četvrtfinalu bili su bolji 1:2 od ekipe Grasshopersa.

Golove za St.Gallen postigli su Gortler u petoj i Ruiz u 18,. minuti. Za Skakavce strijelac je bio Bonatini u 93. minuti.

Upravo je prvi pogodak St. Gallena obilježio susret.

Lukas Gortler je sjajno uhvatio loptu na volej nakon asistencije Guillemenota i postigao golčinu koja će sigurno ući u konkurenciju za gol sezone.

St. Gallen će u polufinalu odmjeriti snage sa Servetteom za koji nastupa naš Miroslav Stevanović, dok će drugi par činiti Aarau i Luzern.

Ovome dodajmo da je St. Gallen samo jednom osvojio Kup Švicarske i to daleke 1969. godine. Najtrofejnija ekipa u Kupu Švicarske je Grasshopers sa 19 titula, Basel i Sion imaju 13 osvojenih trofeja pobjednika Kupa.

Od ostalih ovosezonskih polufinalista, Servette je sedam puta osvajao Kup, Luzern dva puta, a Aarau jednom.

Top Komentari

komshija
Kakva golcina
2 0
Vela82
Baamm...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi