Nudili su više novca od Freiburga, ali Demirović ih je odbio
Foto: FC St.Gallen 1879

Otkrio Transfermarkt

Nudili su više novca od Freiburga, ali Demirović ih je odbio

Mladi napadač Ermedin Demirović karijeru će, kako stvari stoje, nastaviti u Bundesligi.

Partije u St. Gallenu prometnule su Demirovića u jednog od najtraženijih bh. fudbalera. Gotovo ne prođe dan da se njegovo ime ne dovodi u vezu s nekim od renomiranih klubova, a mediji u Švicarskoj uvjereni su da će karijeru nastaviti u Njemačkoj.

Navodno je sportski direktor Alavesa, za koji je Demirović ugovorom vezan, otkrio da je 22-godišnjeg fudbalera prodao Freiburgu i da će cijena transfera dosegnuti cifru nešto veću od četiri miliona eura.

U međuvremenu otkriveno je kako je Demirovića također u svoje redove želio dovesti i belgijski Gent, koji je navodno nudio više od Freiburga, ali je presudila želja da karijeru nastavi u Bundesligi.

Demirović će postati ujedno treće najskuplje pojačanje u historiji Freiburga, a ovo će mu biti i povratak u rodnu zemlju, gdje je ranije igrao za mlađe selekcije HSV-a i RB Leipziga.

Vrijedi podsjetiti da je od bh. fudbalera svojevremeno veliki trag u Freiburgu ostavio Mensur Mujdža.

Top Komentari

makelele
Auuuuu transfer bomba. Najbolje moguce sto se Demiru moglo desit je odlazak u Bundesligu, jos u jedan tim koji ulaze u mlade igrace. Ima sansu da krene Dzekinim stopama, na njemu je da to iskoristi.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi