St. Gallen izbacio Spartak, Rubin s lakoćom prošao

Evropska liga

St. Gallen izbacio Spartak, Rubin s lakoćom prošao

Edmir Škorić

Kazanjski Rubin ovjerio je svoj plasman u grupnu fazu Evropske lige, dok je moskovski Spartak priredio veliko razočarenje svojim navijačima.

U četvrtak navečer igraju se uzvratni susreti play-offa Evropske lige. Završene su dvije utakmice u Rusiji, gdje je Rubin slavio, a Spartak izgubio.

Rubin je s 3:0 savladao norveški Molde, a strijelci su bili Prudnikov u 33., odnosno Eremenko u 50. i Azmoun u 84. minuti. Ryzantsev je promašio penal u 55. minuti. 

Spartak je u St. Gallenu prije sedam dana odigrao 1:1, ali je švicarski predstavnik priredio senzaciju u Moskvi, slavivši s 3:1. Poveli su domaći u prvom napadu preko Özbiliza, ali veliki preokret uslijedio je u periodu od 17. do 36. minute. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Karanović je postigao dva gola, jedan Rodriguez za potop moskovskog tima. Movsisyan je vratio nadu Rusima u 83. minuti, ni bilo je nemoguće očekivati da Spartak postigne još dva gola... Sjajni gosti su preko Janjatovića u 88. minuti otklonili sve dileme oko učesnika u grupnoj fazi Evropske lige.

Evropska liga, play-off, uzvrati:
Rubin - Molde 3:0 (Prudnikov 33, Eremenko 50, Azmoun 84)
Spartak - St. Gallen 2:4 (Özbiliz 1 Movsisyan 83/ Karanović 17, 32, Rodriguez 36, Janjatović 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.