St. Pauli slavio u Duisburgu i preuzeo vrh

2. Bundesliga, 22. kolo

St. Pauli slavio u Duisburgu i preuzeo vrh

E. Škorić

Prva tri susreta 22. kola njemačke 2. Bundeslige odigrana su večeras. Pobjede su ostvarili nogometaši St. Paulija i Karlsruhera, dok je susret Paderborna i Dynamo Dresdena okončan bez pobjednika.

St. Pauli je minimalnom pobjedom u Duisburgu barem privremeno zauzeo lidersku poziciju. Gostima iz Hamburga pobjedu je donio Fabian Boll golom u 21. minuti.

Duisburg, za kojeg su po 90 minuta danas odigrali bivši bh. reprezentativci Džemal Berberović i Branimir Bajić, bez pobjede je već četvrtu uzastopnu utakmicu.

Velika tri boda je momčad Karlsruhera osvojila u duelu sa Energie Cottbusom. Slovenac Klemen Lavrič doveo je domaće u prednost u petoj minuti nastavka, a konačnih 2:0 postavio je Gruzijac Alexander Iashvilli u 57. minuti.

Karslruher sada iam 19 bodova i napustio je opasnu zonu. Bez pobjednika je odigran duel Paderborna i Dynamo Dresdena na EnergieTeam Areni. Poveli su domaći golom Jensa Wemmera u 3. minuti.

Gosti iz Dresdena preokrenuli su golovima slovenskog iskusnog napadača Zlatka Dedića u 18. (penal) i 80. minuti. I kada se činilo da će gosti doći do tri boda, Matt Taylor je na isteku regularnih 90 minuta pogodio za konačnih 2:2.

2. Bundesliga, 22. kolo:

Duisburg - St. Pauli 0:1 (Boll 21)
Karlsruher - Energie C. 2:0 (Lavrić 50, Iashvili 57)
Paderborn - Dynamo D. 2:2 (Wemmer 3, Taylor 90/ Dedić 18, 80)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.