St. Pauli u posljednjim trenucima savladao Aalen

Remi Münchena 1860 i Ingolstadta, Frankfurta i Kölna

St. Pauli u posljednjim trenucima savladao Aalen

A. Haznadarević

U njemačkoj 2. Bundesligi, završena su sva tri susreta današnjeg programa u kojima je jedino ekipa St. Paulija uspjela osvojiti sva tri boda, a poražen je Aalen s minimalnih 1:0.

Bio je to duel ekipa sredine terena, a bodovna izjednačenost je se oslikala i na terenu gdje skoro kompletan meč nije bilo većih iznenađenja. Međutim, u 90. minutu dosuđen je jedanesterac za goste, kojeg je u gol pretvorio Daniel Ginczek, osiguravši tako svom St. Pauliju sva tri boda.

 

Momčad Münchena 1860 je na svom terenu remizirala s Ingolstadtom rezultatom 1:1. Poveli su domaći u 27. minutu preko Tomasova, da bi Ingolstadt pogodio za remi u 79. minutu preko Christiana Eiglera.

 

Köln je na gostovanju kod Frankfurta uspio osvojiti jedan bod, a susret je završen sa 1:1. Zafer Yelen je u 76. minutu susreta doveo Frankfurt u vodstvo od 1:0, da bi sedam minuta pred kraj Christian Clemens postavio krajnjih 1:1.

 

2. Bundesliga, rezultati

Aalen - St. Pauli 0:1 (Ginczek 90)

München1860 - Ingolstadt (Tomasov 27 / Eigler 79)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Frankfurt - Köln 1:1 (Yelen 76 / Clemens 83) 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.