Šta će biti sa Divockom Origijem?

Heroj Liverpoola

Šta će biti sa Divockom Origijem?

Divock Origi (24) je šanse u dresu Liverpoola dobijao na kapaljku. Međutim, kada god bi mu Jurgen Klopp dao priliku on ju je iskoristio na najbolji mogući način.

Zabio je u derbiju Liverpoola, za pobjedu protiv Newcastlea u momentima kada su Redsi "ganjali" Manchester City i, što je najvažnije, u polufinalu i finalu Lige prvaka.

U senzacionalnom izbacivanju Barcelone u revanšu polufinala na Anfieldu igrao je glavnu ulogu sa dva postignuta gola, dok je u finalu pogodio za konačnih 2:0 i zapečatio sudbinu Tottenhama.

Origi je u minuloj sezoni Lige prvaka imao i nevjerovatno statistiku - postigao je tri gola iz tri šuta, a sada se nada da će mu ti pogoci donijeti novi dugogodišnji ugovor sa Liverpoolom (aktuelni traje do ljeta 2020.)

Dugo se vjerovalo da je Belgijanac otpisan na Anfieldu, ali su se stvari sada drastično promijenile.

"Tokom narednih sedmica ćemo obaviti neke razgovore. Mislim da ću morati sjesti sa svojim timom i odlučiti o budućnosti", izjavio je Origi koji je trenutno sa reprezentacijom Belgije. Inače, Belgija se sprema za utakmice kvalifikacija za EP protiv Kazahstana i Škotske.

"Ali za sada sam fokusiran samo na naredne dvije utakmice, a kada sezona završi moći ćemo razmišljati o ostalim stvarima. Takva je moja trenutna situacija", istakao je Origi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinare je zanimalo da li se vidi u Liverpoolu "na duže staze"?

"To je nešto o čemu želim razgovarati sa klubom, ali i sa svojim okruženjem. Potom ćemo javno obznaniti šta smo odlučili.... Ipak, mislim da će razgovori između mene, mojih predstavnika i kluba imati pozitivan ishod", poručio je belgijski napadač.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi