Šta je prava istina? Oglasio se i advokat mladog Ajdina Hasića
Hrvatski mediji navode i to da Ajdin Hasić još odranije ima mnogo ponuda i da kao slobodan igrač može da bira u kojem klubu će nastaviti karijeru (Foto: SportSport.ba)

Druga strana medalje

Šta je prava istina? Oglasio se i advokat mladog Ajdina Hasića

U hrvatskoj javnosti i dalje se priča o slučaju "Ajdin Hasić", odnosno kako je mladi bh. nogometaš preko noći napustio Dinamo i postao slobodan igrač.

Sedamnaestogodišnji Hasić je slovio za jednu od najvećih Dinamovih nada. Predviđalo se da će zagrebački klub samo na njegovoj prodaji u budućnosti zaraditi 10 do 15 miliona eura, ali na kraju Hasić je spletom čudnih okolnosti preko noći postao slobodan igrač.

Tačnije, Dinamu mu je želio ponuditi novi ugovor, a da bi ga potpisao, prvo je trebao raskinuti stari, stipendijski, koji je vrijedio do 2021. godine. Kako je Ajdin maloljetan, a njegov otac živi u BiH, iz Dinama su na njegovu adresu poslali dva potpisana ugovora da otac Hasić ne bi morao dolaziti u Zagreb. I šta se desilo? Problem je nastao time što je Hasić stariji potpisao samo jedan ugovor, i to onaj o raskidu saradnje, čime je izigrao povjerenje koje su u zagrebačkom klubu imali u njega.

Takvu priču su barem plasirali mediji u Hrvatskoj, ističući da je Dinamo na najnaivniji način ostao bez zaloga za budućnost, no postoji i druga strana medalje. Otkrio ju je Hasićev advokat Davor Radić, prema čijim riječima porodica našeg nogometaša nije prevarila Dinamo.

"Moram naglasiti jednu stvar u pogledu slučaja Hasić, a to je da nije tačno, kako se to piše posljednjih sedmica u medijima, da je porodica Hasić prevarila GNK Dinamo. Jedina i prava istina jest da su Dinamo i porodica Hasić zajednički dogovorili sporazumni raskid njegovog ugovora. Ovo sve posebno iz razloga što svaki dan u medijima izlaze raznorazne netačne informacije koje pri tom stvaraju potpuno drugačiju sliku o porodici Hasić", kazao je ovaj splitski advokat za Dalmatinski portal.

Nije li Dinamo dao igraču na potpis novi ugovor?

"Uopće je bespredmetno o tome razgovarati jer su se u konkretnom slučaju stranke (GNK Dinamo i porodicalj Hasić) dogovorile o raskidu ugovora dok se nikada nisu dogovorile o nikakvom novom ugovoru. To u Dinamu jako dobro znaju jer ako se vratite u povijest onda ćete lako pronaći podatak da se Dinamo htio riješiti usluga ovog igrača smatrajući da nije dovoljno perspektivan. U pogledu tog novog ugovora koji se stalno spominje u zadnje vrijeme želim napomenuti da se stranke o njemu nisu nikada dogovorile već je obitelj Hasić ustrajala u odlasku iz kluba, a slijedom čega je onda zaključen i potpisan sporazumni raskid ugovora."

Je li Dinamo pokušao kontaktirati igrača ili njegovu obitelj?

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ma gledajte, u posljednjih sedmicu dana obitelj Hasić je od GNK Dinama zaprimila dva dopisa kojim se igrača upozorava na grubo kršenje klupskih pravila i ugovornih obveza. Prvi dopis je dopis sportskog direktora Vlaka koji navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor i klupska pravila jer da nije prisustvovao na treninzima 'dana 20. i 21.oktobra 2018.', a da bi potom nekoliko dana poslije toga obitelj Hasić dobila i dopis predsjednika uprave Kodžomana koji također navodi da je igrač grubo prekršio svoj ugovor klupska pravila jer da nije bio na treninzima kluba 'dana 22., 24. i 25. oktobrag 2018. godine'. Pa sad mi recite molim vas kako igrač može prekršiti odredbe ugovora koji je prije toga sporazumno raskinut, a posebice kako može prekršiti pravila kluba u vidu njegovog nedolaska na treninge koji se još nisu niti održali?! Igrač Ajdin Hasić više nije igrač GNK Dinama i to je jedina i prava istina."

U međuvremenu pojavile su se informaciju kako borbu za Hasića, između ostalog, vode Red Bull Salzburg, Everton, pa i veliki Real Madrid. Gdje će na kraju završiti ovaj 'wunderkind', ostaje da se vidi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahir
cuj Real Madrid hahaahhahaha pa oni takve na ulici nalaze svaki dan,e svasta
11 17
kico
Rekli malom da je talentiran on se odmah uzdigo tako da me nebi cudilo da zavrsi kao halilovic
15 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi