Šta je zapravo istina? Menadžer Bournemoutha govorio o Asmiru Begoviću

Da li odlazi na kraju sezone?

Šta je zapravo istina? Menadžer Bournemoutha govorio o Asmiru Begoviću

E. Škorić

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe danas je govorio o Asmiru Begoviću, na kojeg nije računao u završnici sezone.

Begović je izgubio mjesto i na klupi u završnom dijelu sezone, pa su britanski mediji bili uvjereni da je na taj način bh. golmanu saopšteno da može da potraži novi klub na ljeto.

Iako ima dvije godine ugovora s Trešnjicama, sada je već i upitno da li će ostati u ovom timu u kojem je odlično branio na početku sezone, no u septembru je imao povredu i nije kasnije bio onaj pravi.

U januaru ga je na golu zamijenio Artur Boruc, da bi se u aprilu vratio na gol, međutim u susretima protiv Leicester Cityja i Burnleya se nije proslavio.

Ove sezone je ukupno branio 24 puta, svoju mrežu je sačuvao u pet navrata.

"Neke od stvari koje su izašle ove sedmice bile su potpuno netačne. Odlučili smo se Marca Traversa protiv Tottenhama, a Asmira smo odmorili. On je dobio posljednju sedmicu slobodno da provede vrijeme s porodicom, ali ništa zlonamjerno kao da je odigrao posljednju utakmicu za Bournemouth", kazao je Howe, ali onda ipak ostavio mogućnost za transfer.

"Ko zna šta ljeto donosi za njega i nas, ali on je još uvijek vrhunski profesionalac".

Begović na Ostrvu brani cijelu svoju karijeru, osim kratkotrajnog izgleda u belgijskijoj ekipi La Louviere 2005. godine. Branio je još za Portsmouth, Maccclesfield, Yeovil Town i Ipswich.

Ko je tinejdžer koji je Boruca poslao na klupu, a Begovića na tribine?

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe dao je šansu 19-godišnjaku da stane na gol protiv Tottenhama ispred iskusnih Artura Boruca (39) i Asmira Begovića (31).

Na kraju mu se to isplatilo. Mark je odradio sjajan posao i sačuvao je mrežu svog tima u pobjedi od 1:0 i imao je nekoliko dobrih odbrana.

Tako je Travers postao najmlađi golman koji je dobio šansu u Premiershipu još od Joea Harta, koji je 2006. godine kao 19-godišnjak stao na gol Manchester Cityja.

Travers je šansu maksimalno iskoristio. Sačuvao je mrežu netaknutom, a zbog njega je Boruc završio na klupi, a Asmir Begović na tribinama.

"Veoma ga cijenimo. Odličan je momak sa sjajnim stavom na treninzima, ali i jako dobar golman i veliki potencijal", rekao je menadžer tima Eddie Howe.

Irski golman je član engleskog tima postao 2016. godine. Stigao je iz Shamrock Roversa, a prvu sezonu je branio za juniorski tim.

Proteklu sezonu je proveo na posudbi u niželigašu Weymouthu. Tamo je branio jako dobro i u 26 nastupa je uspio zabiti i jedan pogodak. Pogodio je sa svoje polovice protiv Strotforda.

Interesantno je da je Travers dobio i poziv u reprezentaciju Irske. U utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenestvo protiv Gibraltara i Gruzije, utakmice je ispratio sa klupe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izvjesno je da će nakon današnjeg 'celan sheeta' ovaj mladi čuvar mreže stajati među stativama i u posljednjem ovosezonskom meču.

Naredne sedmice, tačnije 12. maja Bournemouth će gostovati Crystal Palaceu, a ovaj meč će na kraju odlučiti o poziciji broj 12. u Premiershipu.

Top Komentari

guber_90
Znam da nije bas traga ostavio, ali gdje da Chelsea izostavite.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi