Šta se dešava na Volgograd Areni? Mušice "napadaju" igrače Engleske i Tunisa
(Foto: Twitter) Mušice su velikih problema zadavale Lingardu, ali posebno se na udaru našao Raheem Sterling.

Neobičan problem za fudbalere i publiku

Šta se dešava na Volgograd Areni? Mušice "napadaju" igrače Engleske i Tunisa

Selekcije Engleske i Tunisa u ovim trenucima igraju susret prve runde Grupe G, a igrači obje reprezentacije su naišli na neobične probleme.

Naime, hiljade mušica i komaraca "okupirale" su Volgograd Arenu još satima prije nego što je arbitar Roldan označio početak susreta.

Velikih problema su sa rojevima komaraca na zagrijavanju posebno imali Englezi, a Raheem Sterling je u više navrata viđen kako "panično" maše rukama ne bi li rastjerao neželjene posjetioce Volgograd Arene.

U problemima su se našli i mnogobrojni navijači, ali i novinarske ekipe na i oko stadiona.

Iako su mušice i komarci zadavali probleme i igračima Tunisa, čini se da su fudbaleri Gordog Albiona bili nešto osjetljiviji, pa su se prije utakmice "okupali" u sredstvima koja odbijaju insekte.

Muhe i komarci već nekoliko dana "terorišu" sve u Volgogradu, a organizatori su poručili da je to tipičan problem za ovaj grad u mjesecu junu kada je sezona razmnožavanja ovih insekata.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osim toga stadion se nalazi gotovo na samoj obali rijeke Volge, a ovakav vlažan prostor pomenuti ineskti "obožavaju".

Organizatori su danima pred odigravanje utakmice angažovali helikoptere koji su prostor oko stadiona prskali insekticidima, ali čini se da to nije imalo previše efekta na nepoželjne bube.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi