Šta se dešava s Nemanjom Matićem?
Nemanja Matić nije bio s ekipom u hotelu i po svemu sudeći propušta današnji meč

United bez Srbijanca na Liverpool

Šta se dešava s Nemanjom Matićem?

Edmir Škorić

Pred nama je veliki engleski derbi, pošto danas od 15:05 sati na Old Traffordu igraju stari rivali Manchester United i Liverpool.

Manchester United je konačno pravi i sada će Liverpool teško do pobjede, a do prije koji mjesec bi Redsi vjerovatno lako odradili ovo gostovanje. Međutim, dolazak Ole Gunnara Solskjaera je spasio United i klub sada stoji čvrsto i ide ka vrhu.

S druge strane, Liverpool je također ove sezone sjajan, ali zbog nekih nedopustivih kikseva nalazi se na istom broju bodova kao i City, s tim da Liverpool ima utakmicu manje od rivala sa Etihada.

Što se današnje utakmice tiče, čini se da će United biti bez Nemanje Matića. Navodno se nije pojavio u hotelu s ekipom, a za sada nema informacija zbog čega srbijanski veznjak nije s ekipom.

Nema ni Anthonyja Martiala, koji se nije stigao oporaviti od povrede, Lingard je također van stroja, pa Solskjaer ima malih problema prilikom odabira sastava.

Za očekivati je da krene sa sljedećom postavom: De Gea, Young, Lindelof, Baily, Shaw, Herrera, McTomminay/Fred, Pogba, Mata, Rahsford i Sanchez.

Za Liverpool bi trebalo da igraju Alisson, Alexandre-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Firmino i Mane.

Teško je, zaista jako teško znati unaprijed ishod, sve je ovdje moguće, ali ponuda za engleski derbi je isuviše bogata kada je u pitanju MOZZART.

Solskjaer pred Liverpool: Svaka godina je njihova, a izdrže do oktobra

Liverpool na Old Trafford dolazi sa istim brojem bodova kao i Manchester City, ali sa utakmicom manje, dok se sa druge strane United bori sa Arsenalom i Chelseajem za četvrto mjesto na tabeli, koje vodi u Ligu prvaka.

Dolaskom Ole Gunnara Solskjaera, Manchester United je postao potpuno druga ekipa, koja danas ima priliku da najvećem rivalu oteža borbu za naslov prvaka. Liverpool je krajem prošle godine imao velikih sedam bodova prednosti, ali su sve prosuli i dopustili Cityju da im se potpuno približi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izgube li danas od Uniteda, san o naslovu prvaka nakon 1990. godine bi mogao biti odgođen, a toga se na press konferenciji dotaknuo i Ole Gunnar Solskjaer.

"Imam puno prijatelja koji navijaju za Liverpool i svake godine slušam kako je ovo njihova godina. I svaki put izdrže eventualno do oktobra i onda kažu 'OK, sljedeća sezona je naša'. Sada su konačno u pravoj utrci za naslov i biti će zanimljivo vidjeti kako će se sve rasplesti. Ali to se nas ne tiče. United se ne smije zadovoljiti činjenicom da je ušao među top četiri ekipe u Engleskoj. Imati prenisko postavljene ciljeve je opasnije od previsokih" rekao je Solskjaer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi