Šta se dešava sa De Geom u Rusiji?

Katastrofalna statistika

Šta se dešava sa De Geom u Rusiji?

David de Gea je sasvim sigurno jedan od trojice najboljih golmana na svijetu, mnogi će reći i da je najbolji, ali na Svjetskom prvenstvu mu se dešavaju neke čudne stvari koje mu nikako ne pristaju.

Na dosadašnje tri i po utakmice na Svjetskom prvenstvu (Portugal, Iran, Maroko i poluvrijeme protiv Rusije), De Gea je primio čak šest golova ali još je čudnije to što je upisao samo jednu odbranu.

Španija je u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva dozvolila protivnicima da joj upute ukupno sedam udaraca u okvir gola, a De Gea je od toga samo jednom uspio da spriječi pogodak. Usporedbe radi, De Gea je sezoni iza nas braneći za United zaustavio oko 80% udaraca u okvir gola.

Daleko od toga da je De Gea jedini krivac za primljene golove, ali prisjetimo se njegovih kikseva protiv Portugala (3:3)...

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi