Šta se dešava sa Duljevićem? Trener Dresdena otkrio njegov najveći problem
Duljević je na posljednje tri utakmice ukupno sakupio skromnih 17 minuta na terenu, što nikako nije dobro za našeg reprezentativca

Izgubio mjesto u prvoj postavi

Šta se dešava sa Duljevićem? Trener Dresdena otkrio njegov najveći problem

Bh. reprezentativac Haris Duljević je ove sezone trebao biti jedan od nosioca igre njemačkog drugoligaša Dynamo Dresdena, ali je suprotno svim očekivanjima - ispao iz prve postave.

Duljević se ustalio u startnih jedanaest kod Roberta Prosinečkog, ali njegov klupski status je čudan. Ne može se Dresden pohvaliti velikim brojem A reprezentativaca u svom rosteru, ali ni to ne pomaže Harisu Duljeviću da bude starter kod trenera Maika Walpurgisa.

Od posljednjih sedam utakmica u 2. Bundesligi, Duljević je samo dva puta bio starter, posljednji put protiv Magdeburga (2:2) kada je odigrao 56 minuta. Prethodno je započeo meč protiv Darmstadta (4:1), ali je tada zamijenjen odmah nakon prvog poluvremena.

Ako je suditi prema riječima trenera Walpurgisa, najveći Duljevićev problem je nedostatak zalaganja na treninzima. Barem se tako može protumačiti njegov komentar na temu bh. fudbalera.

"Na treninzima svaki dan imate novu priliku da se dokažete", indirektno je Duljevića prokomentarisao njegov trener iz Dresdena, koji je također rekao nešto i o fudbaleru koji je istisnuo reprezentativca BiH iz prve postave, Barisu Atiku (23):

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Baris je trenirao veoma dobro tokom svih ovih sedmica i pomijerao je sopstvene granice. Nagradio sam njegovu požrtvovanost".

Novonastala situacija nimalo ne odgovara Harisu Duljeviću, koji bi trebao dati sve od sebe da vrati status u klubu koji je, očigledno, poljuljan. Pogotovo zato što se od Duljevića očekuje da uskoro napravi transfer u 1. Bundesligu, gdje bi objektivno i mogao, ali i trebao igrati.

Top Komentari

genter
Zasluzuje on kurac. Cuj zasluzuje Bundesligu, a u cvajti klupu grije. Kakva logika.
62 34
bez.veze_ste
ma ne zasluzuje ni klupu,neznam gdje su oci onom robiju. svaki put kad primi loptu spetlja se nezna sta da radi s njom. a hajrovic tare sve pred sobom. nema logike robi
17 57

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi