Šta se desilo s dvojicom igrača koji su u La Masiji izvodili slobodne udarce bolje od Messija?

Messi je bio u njihovoj sjeni tada

Šta se desilo s dvojicom igrača koji su u La Masiji izvodili slobodne udarce bolje od Messija?

Endin Čaušević

Lionel Messi je u utakmici protiv Valladolida postigao 50. gol iz slobodnih udaraca u svojoj karijeri i trenutno je sigurno najbolji izvođač slobodnjaka na svijetu.

Argentinac je prethodnih godina nevjerovatno usavršio udarce iz slobodnih udaraca, a to statistika najbolje pokazuje. Messi je prema mnogima najbolji izvođač trenutno slobodnjaka na svijetu iako na početku karijere nije baš bio tako dobar u tome.

Nekadašnji omladinac Barcelone, Roger Giribet, igrao je s Messijem u La Masiji i otkrio je da on skoro nikada nije izvodio slobodne udarce. Tada su u ekipi bila dvojica igrača koja su u tome bila bolja od Messija.

"Victor Vazquez je bio nevjerovatan u izvođenju slobodnjaka i također Juanjo Clausi koji je bio lijevak. Oni su izvodili slobodne udarce, a Messi skoro da to nikada nije radio", rekao je Giribet.

Vazquez je šest mjeseci stariji od Messija i igrali su zajedno u La Masiji, ali u prvom timu nije ostavio neki trag. Odigrao je svega tri utakmice i potom je otišao u Club Brugge na ljeto 2011. godine. Nakon toga ovaj 32-godišnji veznjak igrao je još za Toronto, Cruz Azul i Al Arabi, a trenutno igra za katarski Umm Salal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da je Vazquez u tri meča uspio postići jedan gol za Barcelonu, a to se desilo na utakmici Lige prvaka protiv Rubin Kazana. Što se tiče Clausija on nije uspio da dođe do profesionalnog nivoa. Napustio je juniore Barce 2006. godine i otišao je u Catarroju, a kasnije je karijeru proveo u niželigašima.

Trenutno je član Paterne koja se takmiči u trećem rangu španskog fudbala. No, sigurno da se nekada može pohvaliti pred svojim prijateljima da je u La Masiji imao bolji šut od Lionela Messija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi