Šta se desilo s medaljom koju je trebao dobiti Nikola Kalinić?

Odbio srebrenu medalju s Mundijala

Šta se desilo s medaljom koju je trebao dobiti Nikola Kalinić?

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske napravila je ogromno iznenađenje osvajanjem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji što je najbolji rezultat u historiji ove selekcije.

Vatreni su igrali odlično na Mundijalu i zasluženo su došli do finala gdje ih je na kraju savladala Francuska. Ipak, osvajanje srebrene medalje je historijski uspjeh za Hrvatsku, a skoro pola miliona navijača Vatrene je dočekalo na ulicama Zagreba gdje su im pripredili slavlje koje će zauvijek pamtiti.

Jedna od mrlja u ekipi Hrvatske tokom SP-a bila je situacija s napadačem Nikolom Kalinićem koji je odstranjen iz ekipe nakon prvog kola. Kalinić se sukobio sa Zlatkom Dalićem nakon meča protiv Nigerije jer nije htio da uđe u igru, a selektor Hrvatske ga je zbog toga poslao kući.

Iako nije odigrao ni minute na Mundijalu imao je Kalinić pravo da dobije medalju jer je bio dio tima koji je otputovao u Rusiju. Iz HNS-a su poručili da će napadač dobiti svoju medalju, ali na kraju je to Kalinić odbio. Jedan od igrača Hrvatske mu je donio medalju u Split, ali je Kalinić odbio da je prihvati, te je poručio da jednostavno nije zaslužio srebrenu medalju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvatski mediji prenose da je mnoge zanimalo šta se desilo s tom medaljom nakon što je Kalinić nije prihvatio. Ipak, iz HNS-a su otkrili da je ta medalja kod njih, te da će služiti za izlaganje na raznim ceremonijama u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi