Šta se desilo sa Schollom juniorom? Bio je nadomak zvijezda, a danas...
Foto: Youtube/Screenshot

Lucas Scholl sanja o povratku među profesionalce

Šta se desilo sa Schollom juniorom? Bio je nadomak zvijezda, a danas...

Mehmet Scholl, za one koji su zaboravili, legenda je Bayerna kojem je dao punih 15 godina života i karijere.

Zvaninčo je nekadašnji reprezentativac Njemačke kopačke o klin okačio 2007. godine, ali su mnogi pomislili da će se dinastija nastaviti i da neće proći "vječnost", a da će prvotimac Bayerna postati novi Scholl.

Mehmetov sin, Lucas, bio je na pragu prvog tima Bayerna, ali je sve upropastio.

Mladi veznjak je imao talenat, ali očigledno nije bio spreman za profesionalni fudbal i danas je u četvrtoj ligi, među "neprofesionalcima".

Lucas Scholl je prošao omladinski pogon Bayerna, 2015. godine je prekomandovan u drugi tim aktuelnog šampiona Njemačke, trenirao je sa prvim timom u vrijeme kada je na Allianz Areni bio Pep Guardiola, ali onda je počeo njegov pad.

Dvije godine kasnije dolazi u Wacher Nordhausen, a ove zime u VfR Garching - u četvrtu (Regional) ligu. I to na njeno samo dno.

"Sa 18 godina sam želio igrati u Ligi šampiona. Sada sanjam o profesionalni fudbal", kroz osmijeh je za Bild izjavio danas 23-godišnji Scholl.

"Kada sam počeo da treniram sa profesionalcima više treninge sa U19 ekipom nisam shvatao ozbiljno, sve mi je bilo tako sporo, prestao sam se truditi".

Scholl junior priznaje da su ga pokušavali vratiti na pravi put.

"Guardiola mi je rekao istovremeno i najgoru i najljepšu rečenicu koju sam čuo. Rekao mi je: Lucas, možeš uraditi sve u fudbalu, ali moraš prvo promijeniti glavu... U to vrijeme upšte nisam razumio šta traži od mene", priznaje Scholl.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ne zamjera danas Scholl nikome u Bayernu, kojeg je napustio kao slobodan igrač. Zna da je sam kriv.

"Ugovor mi je istekao na ljeto 2017. godine, a prije toga sam igrao jako loše. Znao sam da nemam budućnost u Bayernu", rekao je Lucas Scholl.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Drugi s lijeva je Mitchell Weiser a ne Lucas Scholl i sad clan Herthe cini mi se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi