Poznati fotograf se sjetio i objavio fotografiju Grbavice iz 1996. godine

Fotografija nastala u augustu mjesecu

Poznati fotograf se sjetio i objavio fotografiju Grbavice iz 1996. godine

M. Šljivak

Stadion Grbavica simbol je FK Željezničar, ali i bh. fudbala u cjelini.

Dom Plavih s Grbavice danas je vjerovatno i najljepši stadion u Bosni i Hercegovini i na njemu se konstantno igraju evropske utakmice predstavnika BiH u evropskim takmičenjima, ali i utakmice reprezentacije.

Grbavica je u ratnom periodu bila potpuno uništena. Po okončanju rata sve se moralo graditi iz temelja, a ljubitelji fudbala i Željezničara su u tome i uspjeli.

Stadiona Grbavica sjetio se i poznati fotograf Tom Stoddart. On je u augustu 1996. godine prisustvovao jednoj utakmici (Željezničar - Rudar Kakanj) i bio je iznenađen što su navijači na tribinama.

"August 1996. godine. Navijači navijaju za svoj tim tokom utakmice na stadionu Grbavica u Sarajevu nakon što je grad počeo ponovo da živi nakon četiri godine opsade i ratnih sukoba", napisao je u opisu fotografije Stoddart.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na fotografiji su itekako vidljive posljedice četverogodišnjeg krvavog plesa po Šeheru, ali volja za životom pobijedila je neprijatelja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
Super slika nase Grbavica, samo jedna primjedba, pokojni gosp. Tom Stoddart se nije nikako mogao sjetiti te slike posto je preminuo u novembru prosle godine. Lijep pozdrav magistrima sa Kobiljace.
13 2
user1582456981
Zlo se ne ponovilo a Grbavica ce da zivi vjecno.. Agresorima ce kaznu dati Svemoguci..
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi