Tužno je da takva fudbalska velesila ima ruglo od stadiona u glavnom gradu - Scene su šokantne

Potop na Maksimiru

Tužno je da takva fudbalska velesila ima ruglo od stadiona u glavnom gradu - Scene su šokantne

Midhat Šljivak

Hajduk je u velikom derbiju hrvatskog fudbala odigranom u 1. kolu HNL-a savladao Dinamo u Zagrebu rezultatom 2:1. Ponovo se na ovom duelu pričalo o stadionu Maksimir koji je već godinama u jako lošem stanju, a to je i jedan od navijača pokazao na pravom primjeru.

Stadion Maksimir u Zagrebu ugostio je danas najveći hrvatski derbi. Dinamo i Hajduk otvorili su novu HNL sezonu, a na kraju je gost slavio s 2:1.

Ipak, jaka kiša i oluja koja je pogodila glavni grad Hrvatske još je jednom pokazala sve slabosti slavnog Maksimira koji je odavno u jako lošem stanju.

Konstantno se pojavljuju snimci kako je kultni stadion oronuo i da mu hitno treba obnova, no niko ništa ne čini i njegovo stanje je sve katastrofalnije.

Na današnjem derbiju navijači su imali ozbiljne probleme da gledaju utakmicu. Voda doslovno teče po tribinama i mnogi su se požalili:

Oglasi

"Za 300 eura godišnje karte dobijemo i besplatno pranje tenisica", poručio je jedan od fanova i dodao je:

"Je*eš novi stadion, ostavite nam naš stari, dobri Maksimir", poruka je Tomislava Stojaka.

Za 300 EURA godišnje karte dobijemo i besplatno pranje tenisica! Jebeš novi stadion, ostavite nam naš stari, dobri #Maksimir! 💙💙

Posted by Tomislav Stojak on Friday, July 21, 2023

Zaista je tužno i žalosno da je jedna fudbalska nacija kao što je Hrvatska nema adekvatan stadion u prelijepom Zagrebu, no to je već sramota ljudi koji su zaduženi za sport u ovoj zemlji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Maksimir je bez ikakve dileme jedan od najlošijih stadiona u Evropi i pitanje je samo kada će se nešto dogoditi što će otvoriti oči apsolutno svima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjenii
Mi gradimo,nemamo tih problema ?
0 0
plemic
sreća da mi u bih imamo nacionalni stadion na kom nam zavidi čitava europa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije