Stadion njemačkog drugoligaša u nedjelju je bio poseban

Oko 30.000 navijača pjevalo božićne pjesme

Stadion njemačkog drugoligaša u nedjelju je bio poseban

E. Škorić

Navijači Union Berlina već 16 godina tradicionalno nedjeljom uoči Božića dolaze na stadion.

Oko 30.000 navijača njemačkog drugoligaša Union Berlina okupilo se na stadionu An der Alten Försterei kako bi pjevalo božićne pjesme uz svijeće i kuhano vino.

Oni su pjevali božićne, ali i navijačke pjesme 90 minuta, koliko traje i nogometna utakmica, a ideja se rodila prije 16 godina kada se okupilo 89 navijača.

Ideju je pokrenuo jedan od forumaša na forumu Union Berlina, a ubrzo je sve preraslo u tradiciju i veliko druženje simpatizera.

Zanimljivo da je ovakav vid druženja uvedeno i u drugim navijačkim grupama, pa i navijači Borussije Dortmund imaju isti običaj...


Union Berlin je njemački nogometni klub iz berlinske gradske četvrti Köpenick. Osnovan je 1966. godine, ali počeci mu sežu do 1906., kada je osnovan FC Olympia Oberschönweide.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Top Komentari

josejose
Srećan Božić onima koji slave
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije