Stadion NK Iskra postao je pravo gradilište: Da li će se ostvariti planovi?

Dugo godina stadion je 'propadao', pa je pred radnicima još mnogo posla

Stadion NK Iskra postao je pravo gradilište: Da li će se ostvariti planovi?

S. Mlaćo, foto: S. Mlaćo

Na stadionu Jaklić u Bugojnu bilo je radno proteklih mjeseci.

Stadion NK Iskra postao je pravo gradilište, urađen je i sam prilaz, no pandemija koronavirusa je zaustavila sve.

Na bugojanskom stadionu dugo godina nije urađeno ama baš ništa, iako su ranije strukture dosta puta novac koji klub dobija od Općine pravdale na 'uređenje' stadiona, pa je posla bilo i previše.

Započelo se i sa uređenjem pomoćnog igrališta kako bi se olakšao rad mladim selekcijama i tako 'oslobodio' glavni teren, a očekuje se da radovi budu nastavljeni kada se situacija u našoj zemlji normalizuje.

Puno toga će zavisiti i od Općinskog vijeća Bugojno, odnosno gradskih struktura koje vode pregovore sa prvim čovjekom kluba Davorom Ivošem.

Pokušava se pronaći rješenje kako bi se radovi nastavili, ali za sada su pregovori išli veoma sporo.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

NK Iskra je trenutno član Druge lige FBiH grupa Zapad.

Pogledajte kako trenutno izgleda stadion NK Iskra...

Top Komentari

Gari Garinča
Sve je krenulo onako lijepo. Klub dobio novu upravu. Nova uprava počela sa građevinskim radovima (sanacija, rekonstrukcija, izgradnja novih sadržaja, itd.), bez ikakvih građevinskih dozvola i bez regulisanih međusobnih odnosa između vlasnika stadiona (općine Bugojno) i predsjednika UO. I tu je stalo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi