Otvoren je stadion savršen za Premijer ligu BiH, za izgradnju je bila potrebna vrtoglava cifra

Kapacitet 9.300 gledatelja

Otvoren je stadion savršen za Premijer ligu BiH, za izgradnju je bila potrebna vrtoglava cifra

Admin Čaušević

Uslovi na stadionima u Premijer ligi BiH su daleko od optimalnih. Iako se situacija popravlja iz sezone u sezonu realnost je da infrastuktura u najvećem rangu bh. fudbala kaska kako za regionom, a pogotovo sa Evropom.

Malšovicka arena je fudbalski stadion u gradu Hradec Kralove u Češkoj republici. Gledajući karakteristike ovog prelijepog zdanja može se reći da je savršen za Premijer ligu BiH.

Ipak, tužna realnost je da je teško vjerovati da ćemo u skoroj budućnosti vidjeti ovakav fudbalski stadion u našoj zemlji, pogotovo jer je izgradnja koštala oko 30 miliona eura.

Stadion u Hradec Carlovima ima kapacitet od 9.300 sjedećih mjesta i jedan je od najmodernijih fudbalskih stadiona u Češkoj.

Stadion u češkom gradu Hradec Karlove je kapaciteta 9.300 sjedećih mjesta

Izgradnja modernog multifunkcionalnog stadiona u Malšovicama, dijelu Hradec Kralovea, počela je u martu 2021. godine i trajala je oko dvije godine.

FC Hradec Kralove, koji se takmiči u najjačem rangu češkog fudbala koristi stadion za svoje domaće utakmice.

Oglasi

S kapacitetom od 9.300 sjedećih mjesta, ovaj stadion je jedan od najvećih u Češkoj namjenjenih isključivo za fudal.

Njegova izgradnja koštala je više od 30 miliona eura uključujući PDV, a stadion je zvanično otvoren u septembru ove godine.

Stadion je dobio licencu za kategoriju 4 što znači da se na njemu mogu igrati oni najvažniji međunarodni mečevi uključujući grupnu fazu i nokaut fazu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Reflektori su nalik lizalima i zadržani su u tom obliku kao historijska uspomena na nekadašnji Všesportovni stadion na čijem je mjestu izgrađena današnja arena.

Prva utakmica koja se odigrala na stadionu bila je utakmica Fortuna lige 5. agusta 2023. godine kada je Hradec Kralove ugostio je Dynamo Česke Budejovice. Domaći su slavili rezultatom 5:1.

Oglasi