Hoće li teren stadiona Rođeni položiti prvi pravi ispit?

Derbi u Mostaru

Hoće li teren stadiona Rođeni položiti prvi pravi ispit?

Edmir Škorić

Derbi 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se od 17:30 sati na stadionu Rođeni u Mostaru, gdje će Sarajevo biti domaćin Zrinjskom.

S nestrpljenjem smo čekali nastavak premijerligaške sezone, no zbog obilnih padavina i loših vremenskih prilika klubovi su primorani na odigravanje utakmica na jako lošim terenima.

Nehumane uslove vidjeli smo danas u Posušju, potom Srebreniku, a sada i u Mostaru gdje će Sarajevo i Zrinjski odmjeriti snage.

Sarajevo svoju utakmicu sa Zrinjskim igra na stadionu Veleža, pošto teren na Koševu nije završen. Dodani minus za utakmicu na stadionu Rođeni je i taj što neće biti publike na tribinama.

U svakom slučaju, evo prilike da "upoznamo" novi teren na stadionu Veleža i bit će to odmah pravi test da se provjeri kvalitet istoga.

Takmičarska komisija N/FSBiH na prijedlog Komiteta za bezbjednost odlučila je da će FK Sarajevo utakmice protiv HŠK Zrinjski i FK Željezničar igrati bez publike.

Sarajevo će protiv Željezničara igrati 8. marta na terenu Trening centra u Zenici. Šteta zaista što će dvije možda i najiščekivanije utakmice biti odigrani bez navijača, a uz to i na neutralnim terenima.

Što se tiče današnjeg derbija u Mostaru, treneri su odredili početne postave.

Sarajevo: Šahinović, Vršajević, Balta, De Oliviera, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Čirjak, Martinović, Ziljkić.

Sa druge strane za Zrinjski će nastupiti: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija

Sigurno je da nas očekuje sjajna utakmica, posebno ako se prisjetimo činjenice da se Sarajevo jako dobro pojačalo, ali i da Zrinjski gotovo ništa nije mijenjao.

Sarajevo u ovu utakmicu ulazi sa 6. mjesta na tabeli i ima 25 bodova, te će se do kraja sezone boriti za jednu od pozicija koje vode u evropska takmičenja.

Sa druge strane Zrinjski je lider na tabeli sa 39 osvojenih bodova, što je tri više od Širokog Brijega i Borca, ali Zrinjski ima dvije utakmice manje.


Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi