Na Balkanu "niče" fantastičan stadion i to u gradu u kojem je nogometni klub ugašen prošle godine?

Pomalo neshvatljiv potez

Na Balkanu "niče" fantastičan stadion i to u gradu u kojem je nogometni klub ugašen prošle godine?

E. Škorić

Na prostoru Balkana sve je više modernih stadiona, a jedan takav pravit će se u Srbiji. Do sada je ova zemlja dobila nove stadione u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, sada bi trebala da počne gradnja jednog i u Vranju.

U gradu Vranje na jugu Srbije očekuje se izgradnja nogometnog stadiona po UEFA standardima. Lokalna samouprava objavila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za njegovu izgradnju.

Po projektu, stadion će bitii izgrađen na mjestu postojećeg stadiojna "Jumko" na kojem je igrao lokalni Dinamo, član četvrtog ranga takmičenja, koji je nekada igrao u Superligi Srbije. Imaće 8.302 mjesta, uz VIP mjesta, parking i drugu prateću infrastrukturu.

No, mnogi su iskazali nezadovoljstvo ovom odlukom, tvrdeći da nema smisla da se ovakav stadion napravi u gradu u kojem se nogomet više ni ne igra, jer je navodno Dinamo ugašen prošle godine?!

Javna je prezentacija do 2. oktobra, a projekat se može vidjeti i na sajtu grada Vranja.

Oglasi

Predviđeno je da stadion ispunjava uslove koje propisuje UEFA pravilnik o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte kategorije 4, a biće izgrađen i parking za 116 mjesta, parking za osobe sa invaliditetom, bicikle, reportažna vozila, kao i dva podužna parkinga za autobuse.

Osim nogometnog stadiona, planirane su i dvije portirnice i trafostanica, a obrađivač plana je preduzeće PRO-ING iz Novog Sada. Sada je samo pitanje ko će uopšte da koristi ovaj stadion, ali svakako da je jugu Srbije neophodan jedan takav, iako će neki reći da je u pitanju "klasično pranje para".

FK Dinamo iz Vranja se prije dvije godine "proslavio" tako što su igrači tog tima napustili teren usred utakmice. Bilo je to protiv Radničkog SM.

Prema tadašnjim izvještajima službenih lica sa utakmice u Sremskoj Mitrovici stručni štab FK Dinamo je u 64. minutu utakmice povukao svoje igrače sa terena za igru i time izazvao trajni prekid navedene utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti