Stakić: Bosanci podcjenjuju slovenski nogomet

Otkrio slovenskim novinarima sve o Želji

Stakić: Bosanci podcjenjuju slovenski nogomet

Edmir Škorić

Prijedorčanin Dragoslav Stakić, bivši igrač banjalučkog Borca koji nastupa za slovenački Rudar iz Velenja, govorio je prvom susretu drugog pretkola između Maribora i Željezničara.

Stakić je tek nedavno došao u Sloveniju. Sa Borcem je 26-godišnji odbrambeni igrač prije dvije sezone bio prvak.  Ove sezone je ipak Željezničar bio dominantan na svim poljima, a Stakić dobro pamti Plave...

 

"Kako ne bih zapamtio, po dva puta smo izgubili od Želje, u prvenstvu u i u Kupu. Dobra je to ekipa. U ligi su bili suvereni, osvojili su sve i glavni su favoriti u Bosni i Hercegovini", kazao je Stakić za slovenčaki portal, dodavši:

 

"Igraju  agresivno. Siguran sam da će tako igrati u Mariboru. Zeba razvija igru, Adilović je u napadu opasan, jaki su po bokovima, a specijaliteti su im prekidi. Uspjeli su kao i Maribor zadržati momčad i mislim da će biti opasni".

 

Stakić ističe da je Maribor gledao u Superkupu protiv Olimpije preko interneta.

 

"Gledao sam Mariborčane protiv Olimpije, ali ne mogu reći da ih poznajem dobro. Razumijem da je to stabilan klub, iskusna ekipa, kvalitetna. Posebno su dobri uvjeti i organizacija. To je definitivno prednost Maribora. Meni nije uopće jasno kako se Željo finansira. Dobivaju novac od transfera Džeke... Sve vodi Amar Osim, koji očito zna šta radi".

 

"Po meni, šanse su podjednake. Za Maribor je važna prva utakmica, jer će u Sarajevu biti jako teško. Maribor mora pritisnuti i odmah tražiti dobar rezultat. U Sarajevo, ponavljam, bit će jako teško. Željezničar je popularan među navijačima, atmosfera će biti paklena. Za Maribor je ipak najvažnije da pobijedi u prvom susretu", smatra Stakić.

 

"Slovenski nogomet je na višoj razini u organizaciji, uvjeti su bolji, to je glavna razlika. Borac, Željo i Široki u BiH mogu platiti igrače, ostali klubovi se bore."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

I za kraj je Stakić slovenačkim novinarima kazao da se "ne usudim prognozirati prerano rezultat. Može biti 3:0 ili 1:1. Pretjerano velike razlike na terenu nema".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.