Standard nadigrao Lierse
Mehdi Carcela

Belgijsko prvenstvo

Standard nadigrao Lierse

M. Maksimović

Standard Liege je u prvoj utakmici 2. kola prvenstva Belgije kao gosti deklasirao Lierse 4:1. Utakmica je odigrana na Herman Vanderpoorten stadionu, a gosti iz Liegea su potvrdili da su u ovom trenutku kvalitetniji sastav.

Već u 16.minuti su gosti golom Axela Witsela iz penala poveli 0:1, ali su domaćini brzo odgovorili. Na isteku 29. minute Jurgen Cavens je obradovao domaće navijače.

Na njihovu žalost, Standard je do kraja poluvremena ponovo poveo, a ovaj put je u 36. minuti zabio Mehdi Carcela. U nastavku se rezultat nije mijenjao sve do 69. minute kada svoj drugi gol postiže Carcela.

Konačnih 1:4 postavlja Sebastien Pocognoli četiri minute prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti