Standard slavio unatoč igraču manje
Strijelac prvog gola za Genk, Marvin Ogunjimi

Jupiler liga, 15. kolo

Standard slavio unatoč igraču manje

Odigrano je pet utakmica 15. kola belgijske Jupiler lige, dok je jedna odgođena i to ona između Eupena Ervina Zukanovića i Mechelena Borisa Pandže.

Lokeren je sa visokih 3:0 na Daknamstadion pobijedio St. Truiden. Reprezentativac Demokratske Republike Kongo, Tsholola Tshinyama doveo je domaćine u prednost u 18. minuti, a Ivan Leko udvostručava prednost u 22. minuti, a rezultatom 2:0 se odlazi na odmor.

Konačnih 3:0 postavlja Killian Overmeire u 76. minuti.

Istim rezultatom Genk je savladao Cercle Bruge, a golove su postigli belgijski reprezentativac nigerijskih korjena, Marvin Ogunjimi u 38. minuti, da bi u drugom poluvremenu još golove postigli Elyaniv Felix Barda i David Hubert.

Standard je uspio savladati u gostima Germinal unatoč tome što je cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje. Naime, Sébastien Pocognol je zaradio drugi žuti karton u finišu prvog poluvremena, ali golom Mohammeda 'Méméa' Tchitéa Standard je osigurao tri boda.

Westerlo našeg reprezentativnog stopera Adnana Mravca došao do pobjede od 0:1 u posljednjim trenucima utakmice kada je mrežu Charleroia zatresao Peruanac Daniel Chávez Castillo.

Club Brugge je golovima Ronalda Alejandra Vargasa Arangurena u 14. i Jeroena Simaeysa u 49. minuti savladao Lierse sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.