"Standing ovation" sa Koševa koji će se pamtiti

Sarajevo razbilo Široki Brijeg

"Standing ovation" sa Koševa koji će se pamtiti

A. Čaušević

Najbolji susret dosadašnjeg dijela sezone FK Sarajevo je odigrao u 15. kolu. S 3:0 na stadionu Asim Ferhatović Hase pobijeđen je NK Široki Brijeg. 

S obzirom da je fudbal timska igra obično je nezahvalno izdvajati pojedinca iznad kolektiva, međutim ako je to ko zaslužio iz Bordo tima onda je to definitivno Mersudin Ahmetović.

Ahmetović je sa tri postignuta gola bio apsolutni junak trijumfa nad neugodnim rivalom. Iskusni golgeter je pogađao u 12., 27. i 63. minuti.

Sa kompletiranim hat-trickom stigao je do cifre od osam golova u sezoni, a ovaj meč će vjerovatno pamtiti po "stading ovationu" navijača FK Sarajevo.

Husref Musemić ga je iz igre izveo u 82. minuti, a to je bio znak za koševsku publiku da ustane na noge i nakloni se prvom imenu duela s timom iz Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oko 4.500 gledaoca na najvećem bh. stadionu je s ovacijama i aplaluzima ispratilo kapitena Bordo tima u večerašnjem duelu. "Standing ovation" koji će se sigurno pamtiti još dugo vremena...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
kad završi karijeru, direktor odmah!
14 0
GGAAZZIIJJA
Neko priredi STANDING OVATION AHMETOVIĆU, neko PARADŽIKU...tu je glavna razlika..
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi