"Stanje je teško, ali sam optimista"

Safet Sušić za SportSport.ba

"Stanje je teško, ali sam optimista"

Adnan Beganović

Na današnjoj Skupštini Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine novi Statut nije usvojen, što znači da će naš savez od 1. aprila biti suspendovan od strane UEFA-e i FIFA-e.

Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić u razgovoru za SportSport.ba istakao je da je očekivao ovakav razvoj događaja, no u isto vrijeme Pape je i optimista, te vjeruje da će zajedno sa Zmajevima u junu odmjeriti snage sa Rumunijom.

"Desilo se nešto što je svako u ovoj zemlji i očekivao. Pratio sam ovih dana razne emisije u medijima i bilo je i više nego jasno da Statut neće biti usvojen. Ne treba pojedinačno nikoga pozivati na odgovornost jer za ovakvo stanje su mnogi odgovorni", rekao je Sušić za SportSport.ba.

Selektor našeg nacionalnog tima i pored veoma teške situacije, gotovo bezizlazne, uvjeren je da će FIFA i UEFA imati razumjevanja te da će reprezentacija nastaviti kvalifikacije.

"UEFA i FIFA su na potezu i ja očekujem da će se sve završiti na najbolji mogući način za bh. fudbal. Neki ljudi, sa kojima sam u kontaktu i koji su dobro upoznati sa svim dešavanjima, su mi u neformalnim razgovorima rekli da postoji rješenje i zbog toga sam optimista", zaključio je Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.