Stanković: Nije bilo krađe u Turskoj

Stanković: Nije bilo krađe u Turskoj

Iako je Mundobasket završen prije četiri dana u Srbiji i dalje govore o utakmici polufinala protiv Turske kada ih je, navodno, sudijska trojka "pokrala". Međutim, Borislav Stanković se ne slaže u mišljenju svojih zemljaka.

"Mnoge reakcije su pretjerane, takvih sudijskih odluka je bilo i biće. Ne vidim, kako neki ističu, da su nas čak 50 puta oštetili, to je preuveličavanje. Ne zaboravimo da smo dvije utakmice na šampionatu dobili sa po pola koša razlike, da smo 2002. u Indijanapolisu osvojili titulu na sličan način, kada Argentincima nije sviran faul u posljednjoj sekundi", kaže Stanković.

"Takvih slučajeva, dakle, ima koliko hoćete. Osobe koje kritikuju nisu objektivne, govore više ono što osjećaju. Mi smo takav narod, reagujemo i kada treba i kada ne treba, nije ovo nešto što se događa prvi, a ni posljednji put", kaže Stanković.

Stanković je rekao i kako ne bi bilo dobro da klupu Srbije napusti Dušan Ivković, ali da je situacija takva da je treba riješiti Ministarstvo sporta Republike Srbije, koje je trenutno na "krivim talasima" sa KS Srbije.

"Ne znam kako zadržati Ivkovića, kao što ne znam gde je tih na desetine sudijskih grešaka na štetu Srbije u meču protiv Turske. U svakom slučaju, Duda bi trebalo da ostane, ali odluka je isključivo na njemu. Vidim da se sada prepucavaju Savez i Ministarstvo sporta oko novca, pitaju jedni druge gdje su pare".

"Nikada se nisam upuštao u finansijske detalje, ali neka se ne zaboravi da se svaki savez finansira jednim dijelom od Ministarstva, iza kojeg stoji država, koja takođe snosi odgovornost za ovakvo stanje. Mislim da u ovom slučaju nešto ne štima u Ministarstvu Snežane Samardžić-Marković ", rekao je Borislav Stanković, počasni predsjednik KSS i počasni generalni sekretar FIBA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.