Stao je na crtu i legendarnom Colini: Nekada najagresivniji igrač svijeta mora na dvogodišnju robiju
Tomas Repka u sukobu sa legendarnim sudijom. FOTO: Printscreen

Pravosnažna presuda

Stao je na crtu i legendarnom Colini: Nekada najagresivniji igrač svijeta mora na dvogodišnju robiju

A. Čaušević

Bivši reprezentativac Češke Tomas Repka osuđen je na dvije godine zatvora zbog prevare. 

Repka je u februaru osuđen na 15 mjeseci, a nakon što je završen žalbedni postupak kazna mu je proširena te će u zatvoru morati provesti dvije godine.

Bivši defanzivac koji je poznat po svojoj agresivnoj igri se nije pojavio na Općinskom sudu u Pragu, a osuđen je jer je u decembru 2016. godine za 46.760 eura prodao automobil marke Merdeces. Nije bio vlasnik vozila i koristio ga je s lažnim papirima.

Sudija Petr Benes je rekao da je presuda pravosnažna te da su dvije godine zatvora minimalna kazna za ovakvu vrstu kaznenog djela.

"Uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja nismo pronašli ništa posebno da gospodin Repka ima koristi od toga", rekao je Benes.

Repka, koji je u u karijeri dobio 18 crvenih kartona, je svoj kriminalni dosje počeo puniti nakon što je okačio kopačke o klin.

Prošle godine je Brnu osuđen na šest mjeseci jer objavio oglas "eskort dame" sa fotografijama i brojem telefona svoje bivše supruge. Kaznu je odradio kroz dobrotvorni rad u lokalnoj zajednici.

To je radio da joj se osveti što mu ne dopušta da viđa šestogodišnjeg sina kojeg ima iz braka s njom. Repka i Erbova vjenčali su se 2013., a razveli tri godine kasnije.

Osuđivan je 2015. i 2016. godine zbog vožnje pod utjecajem alkohola, te 2018. godine jer na vrijeme nije isplatio novčanu podršku bivšoj ženi.

Repka je tokom karijere dres Češke obukao 46 puta. Najznačajniji dio karijere proveo je igrajući za Spartu iz Praga, Fiorentinu i West Ham od 1995. do 2006. godine.

Mnogi ga se sjećaju po veoma agresivnom stilu igre, te upravo iz tog razloga definitivno nije bio omiljen kod svojih protivnika. Upamćen je kao igrač koji je često pravdu na terenu "uzimao u svoje ruke". 

Stariji ljubitelji fudbala se sjećaju susreta između Holandije i Češke kada je Repka faulirao Edgara Davidsa kada je i legendarni sudija Pierluigi Colina imao problema da smiri bivšeg defanzivca.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije